ikea

Eindelijk 1 goede reden om naar Ikea te gaan; Location Based Game Merchant

Eerder schreef ik over Merchant. Een locatie gebonden game á la settlers / age of empires. De Nederlandse makers van de game hebben in alle Ikea vestigingen een schat verborgen.

merchant household goods Eindelijk 1 goede reden om naar Ikea te gaan; Location Based Game Merchant

Schatgraven:

Binnen Merchant moet je diverse goederen verzamelen (schatgraven) die je weer kunt verhandelen. Zo is er een categorie “Household Goods” met diverse middeleeuwse huishoudelijke goederen. Als je op de plek van een Ikea vestiging bent en gaat schatgraven (locatiegebonden) dan vind je daar 4 boekenkasten. Deze boekenkasten zijn in de game zeldzaam.

Commerciële mogelijkheden van Location Based Services / Gaming:

Ik weet niet of Ikea deze schat ‘gesponsord’ heeft, maar in ieder geval ben ik een klein stukje omgereden om langs de Ikea te gaan. Een winkel die ik normaal liever mijdt. Dit is een goed voorbeeld hoe je location Based services of gaming en commercie aan elkaar kunt koppelen.

Communicatie:

Merchant heeft een eigen website, Facebook profiel en Twitter. Met name via Facebook en twitter verspreidden ze onderstaande teaser;

“Honey, I know I’ve been playing Merchant a lot, so maybe we go do something nice together this weekend? Like going to IKEA…” How thoughtful of. And while you are at IKEA you could try and see if you can find one of the treasures we’ve hidden in different branches of IKEA and get your self a nice set of book cases in Merchant as well…

Bekijk ook mijn andere posts over locatiegebonden diensten.

Discussieer mee!

Een reactie op "Eindelijk 1 goede reden om naar Ikea te gaan; Location Based Game Merchant"

Laat een reactie achter