Sterk uitgewerkte locatie gebonden game voor Iphone: “Merchant”

Afgelopen week is er een nieuwe veelbelovende Game “Merchants” gelanceerd door Oberon. Het is een aan je GPS-locatie gebonden game, waarbij je virtuele nederzettingen kunt bouwen en virtuele goederen kunt verhandelen op echte locaties bij jou in de stad. Het speelt zich af in de middeleeuwen.

Doel

Het doel van de Game is zo veel mogelijk punten behalen. Dit doe je door nederzettingen te bouwen, grondstoffen te delven en te verhandelen op de lokale markt. Op diverse markten gelden andere tarieven voor de diverse grondstoffen. Het loont dus om op verschillende fysieke plaatsen in Nederland (of daarbuiten) dit spel te spelen.

Locatiegebonden;

Je iPhone is je karavaan. Als je fysiek op de locatie van je nederzetting bent kun je de goederen van je nederzetting overbrengen naar je karavaan en meenemen naar een andere nederzetting of ze op de markt verkopen. Je karavaan bestaat uit verschillende units. Je hebt karren en ezels om goederen te vervoeren en speciale units zoals een dief, een spion en een schatzoeker.

Facebook en de website

De game maakt gebruik van FaceBook Connect, zo kun je de game met je Facebook vrienden spelen. Op we website kun je inloggen met FaceBook connect en direct zien op welke plekken de nederzettingen zich bevinden, of waar je vrienden zich bevinden.

Iphone vs. andere mobiele platforms

Vooralsnog is de game alleen uitgebracht voor de Iphone (met GPS). Er zijn nog geen aankondigingen voor andere platforms. Er is een gratis en een betaalde App te downloaden in Itunes.

Discussieer mee!

Geen reacties op "Sterk uitgewerkte locatie gebonden game voor Iphone: “Merchant”"

Er zijn nog geen reacties op deze post, laat nu een reactie achter.

Laat een reactie achter