logo_albert_heijn

70% Albert Heijn vestigingen op Foursquare, andere supermarkten blijven achter.

Het gebruik van locatiegebonden diensten wordt steeds populairder. Met de website Foursquare Perspectives is het mogelijk om in 1 oogopslag verschillende vestigingen van een merk op Foursquare te vergelijken.

Foursquare Albert Heijn 400x378 70% Albert Heijn vestigingen op Foursquare, andere supermarkten blijven achter.

70% Albert Heijn vestigingen op Foursquare

Voor een winkelketen als Albert Heijn zijn locatiegebonden diensten natuurlijk interessante ontwikkelingen. Zo is er al ruim 18.000 maal ingecheckt in 583 vestigingen door bijna 6.000 mensen (is 77% van de 829 vestigingen Bron Distrifood).

Bij andere supermarkten is het percentage vestigingen op Foursquare veel lager;

  • Super de Boer; 139 van 311(44,7%)
  • C1000 189 van 371 (50%)
  • Dirk van den Broek 22 van de 47 (47%)

Voor de Jumbo, Boni, Aldi & Lidl is het wat lastiger zoeken ivm wereldwijde zoektermen.

Toch wordt er door geen enkele supermarkt commercieel gezien iets mee gedaan. Geen aanbiedingen voor de burgemeester of een link met #appie..

Strijd om burgemeesterschap

Door het funelement in Foursquare zie je ook dat op sommige plekken er een leuke strijd woedt om virtueel burgemeester te worden. Bijvoorbeeld bij AEGON woedt er een hevige strijd om het burgemeesterschap (@nolf @macboon @@evelyneverhage @jpschrier @vincentdemmenie @mc_race @pietvandenboer) zowel op het hoofdkantoor als het kantoor in Nieuwegein. Het aantal maal inchecken per locatie ontloopt elkaar niet veel. Ook in andere delen van de wereld wordt er ingecheckt, maar nog wel beperkt.

Schermafbeelding 2010 07 16 om 22.39.131 400x296 70% Albert Heijn vestigingen op Foursquare, andere supermarkten blijven achter.

Toekomst

Met de komst van steeds meer smartphones met ingebouwde GPS kan het gewoon niet meer zo zijn dat je als organisatie deze ontwikkeling links laat liggen. Voor Albert Heijn bijvoorbeeld, de 18.000 checkins genereren even zoveel tweets / pop-ups op de Iphone, die weer door enkele tientallen of honderden mensen worden gelezen. Free Publicity…

Discussieer mee!

Geen reacties op "70% Albert Heijn vestigingen op Foursquare, andere supermarkten blijven achter."

Er zijn nog geen reacties op deze post, laat nu een reactie achter.

Laat een reactie achter