Dropbox, een handige tool voor het delen en uploaden van bestanden

De kenniswerker van de 21e eeuw werkt tegenwoordig anyplace, anytime. Daardoor zie je ook dat de populariteit van online tools als Google Docs, Webmail, Slideshare, Tom’s Planner, Remember the Milk, en Google Calendar toeneemt. De plek waar je zit te werken maakt dan niet meer uit. Dropbox speelt handig op die trend in door een tool te bieden die platform onafhankelijk de mogelijkheid biedt om bestanden te delen.

Dropbox - Files - Online backup, file sync and sharing made easy

Dropbox bestaat uit zowel een webinterface als een stuk software voor op je PC, Mac of mobiele device als de Android, Blackberry of Apple Ipad/ Iphone. De functionaliteiten die Spotify biedt zijn:

  • Bestanden uploaden en delen
  • Bestanden synchroniseren op verschillende toestellen
  • Oude versies van bestanden terughalen
  • Foto’s bekijken in een galerij
  • Volledige folders downloaden als .zip bestand

Gebruik

Om Dropbox te gebruiken moet je je registreren en krijg je 2 GB opslagruimte. Dit kan uitgebreid worden tegen betaling of beperkt uitgebreid worden via een affilateprogramma. Installeer de software op je werkplek en je mobiele device.
Je ziet in de verkenner / finder een mapje, dat is je dropbox. Gooi daar wat in en het wordt direct geuploaded. Ongeacht hoe groot, doe je het via de website, dan mag je maximaal 300 MB uploaden.

Delen:

Bestanden zijn op 2 manieren te delen; publiek delen of privé delen. Voor het publiek delen van bestanden moet gebruik gemaakt worden van de webinterface.. Daar is het mogelijk om een hyperlink te genereren. Deze link is terug te vinden bovenaan het scherm bij de map. Iedereen met deze link bezit heeft toegang tot de bestanden. Privé toegang kan via email waarbij leesrechten of ook schrijfrechten toegekend kunnen worden.

Uitbreiden van de ruimte

Uitbreiden kan op twee manieren, de goedkoopste is het affilatieprogramma. Via de eigen account kan een link gevonden worden die je kan delen met je vrienden. Er kunnen ook uitnodigingen verstuurd worden via email. Voor iedere persoon die zich aanmeld krijgt de account er 250 MB gratis opslagruimte bij. Hier staat een maximum van 5 GB op wat wil zeggen dat je in het totaal 8GB gratis ruimte kan gebruiken.

Een tweede methode is het huren van ruimte. Dit kost wat maar 50GB en 100 GB zijn een hoop ruimte.

* 2 GB ruimte is gratis tot 8 GB via affilatie
* 50 GB ruimte dit kost $ 9,99 per maand of $ 99 per jaar
* 100 GB ruimte voor $19,99 per maand of $ 199 per jaar

Gun je mij 250 MB extra webspace?

Voor wie intresse heeft: Dropbox is te vinden op https://www.dropbox.com/referrals/NTc3NjMwNDc5. Wie zich via deze link inschrijft geeft mij 250 MB extra ruimte.

Discussieer mee!

3 reacties op "Dropbox, een handige tool voor het delen en uploaden van bestanden"

Laat een reactie achter

/* Push Social to Analytics */