Nokia is Back: review van de nieuwe Nokia N8

Eind september is het zover, dan presenteert Nokia z’n nieuwe vlaggenschip, de Nokia N8! Al jaren loopt Nokia achter de feiten aan op de Smartphone markt, de Nokia N8 moet hier verandering in brengen. Met de N8 komt Nokia met de high end smartphone! Zo gaf Jukka Tiitu, Country Manager Nokia Benelux, 25 augustus aan tijdens de persbijeenkomst van de Nokia. Marc Driessen geeft vanaf de N8 (aangesloten met HDMI kabel op een beamer) de  productpresentatie, campagne toelichting en natuurlijk een N8 demo. Dit resulteert in een leuk demo fail als Marc tijdens de trailer van Tron wordt gebeld (1:25 in onderstaande video)

Nokia N8

De smartphonesoftware van de Nokia N8 is  Symbian 3, belangrijke voordelen zijn multitouch, flick-scrolling en pinch-to-zoom. Zoals de meeste smartphones kan je ook het homescreen van de N8 personaliseren met snelkoppelingen naar je applicaties of widgets. Je hebt zelfs 3 homescreens, met één veeg op het 3.5 inch display verander je van homescreen. Symbian 3 zorgt voor een snel en goed reagerende gebruikersinterface met Multi-tasking skills. Tijdens de introductie van de N8 zal ook de Ovi store vernieuwd worden, deze zal een stuk overzichtelijker zijn. Een hele verbetering is ook de Music Player, je veegt door de albums en ook hier is de reactiesnelheid goed.

Nokia N8, de High-end Smartphone

  • Een dikke 12-megapixelcamera met Carl Zeiss-lens, Xenon-flits en een grote sensor, echte concurrentie voor veel digitale compactcamera’s. Zeker in combinatie met het strakke 3.5 inch widescreen. Natuurlijk kan je de beelden makkelijk bewerken met de geïntegreerde editing-functionaliteit.
  • Met de 12-megapixelcamera met Carl Zeiss-lens maak je mooie videobeelden in HD-kwaliteit. Met de mobiele app FX Studio voor kan je special effects toevoegen. FX Studio is een bedrijf dat special effects heeft gemaakt voor blockbusters als Avatar en Prince of Persia.
  • Erg onder de indruk was ik van het omtoveren van je N8 in  een draagbaar entertainmentapparaat met HD-kwaliteit en Dolby Digital Plus-surroundsound. En dat in een telefoon van 113.5 x 59.12 x 12.9 mm en een gewicht van 135g! Dus downloaden die films en aansluiten op je homecinema set!
  • De N8 heeft 16gb aan geheugen (uit te breiden tot 32gb), maar met de USB on-the-go kan je makkelijk extern geheugen koppelen en zo je films, muziek en foto’s overzetten. Erg handige kabel waarmee je dus altijd genoeg opslag kunt creëren.
  • Op alle Nokia smartphones zit gratis navigatie, middels de Ovi-kaarten (Nokia Navteq), dus ook op de N8. Van meer dan 75 landen kan je zowel online als offline navigeren. Dit laatste is handig als je in het buitenland bent en je datakosten niet onnodig wilt laten oplopen. Je moet de benodigde kaarten dan wel even thuis laden.

De Finse degelijkheid komt ook in de N8 terug. Ik raad je niet aan om de N8 net zoals je 6310 van de trap te laten vallen, maar tijdens de demo werd de krasbestendigheid van de body en het beeldscherm getest door er met sleutels overeen te krassen, geslaagd!

De N8 wordt geleverd in 5 kleuren (donker grijs, silver wit, groen, blauw en oranje). Nokia houdt nu eenmaal van keuzes. De mobiel is handzaam en ziet er in standby modus erg strak uit, maar de interface oogt in vergelijking met de iPhone of android toestellen toch onrustig.

Nokia N8 beschikbaar

Tot eind september nog even wachten op het nieuwe vlaggenschip van Nokia. Ik ben erg benieuwd of iPhone en Android gebruikers de overstap gaan wagen of dat Nokia het vooral moet hebben van kannibalisatie van de eigen Nokia klanten die overstappen naar de echte multimedia smartphone. Zoals Nokia zelf zegt: “Het gaat niet om de technologie, maar wat je er mee doet!” Ik ben benieuwd wat Nederland met de N8 gaat doen. Kan je niet wachten, je kunt de N8 al in de pre-order bestellen voor €479,-.

Afbeeldingen:

Discussieer mee!

3 reacties op "Nokia is Back: review van de nieuwe Nokia N8"

Laat een reactie achter

/* Push Social to Analytics */