Spotify is iTunes-killer

Muziek luisteren kan met verschillende programma’s. Toen ik nog geen iMac had, was ik het gewend om mijn muziek te beluisteren met Winamp. Toen ik een iMac had gekocht raakte ik verslaafd aan iTunes en ik had niet zo gauw verwacht om daar nog een verandering in te maken, maar momenteel beluister ik mijn muziek via Spotify.

Wat is Spotify?
Spotify is een programma waarmee je naar muziek kan luisteren. Hoe? Door gewoon in te typen naar welke artiest of welk nummer je op zoek bent.
Spotify is volgens de makers van Spotify een nieuwe manier om naar muziek te luisteren. Als reden geven ze hier voor dat je eigenlijk nooit meer muziek hoeft te downloaden of je ‘library’ hoeft te updaten met alle albumgegevens en artwork. De muziek is wel constant beschikbaar. Je kan het zelfs luisteren via je smartphone.

Spotify als iTunes-killer
Waarom is Spotify voor mij een iTunes-killer?

  • Nooit meer downloaden;
  • Nooit meer mijn ‘library’ bijwerken;
  • De muziek is altijd beschikbaar, zelfs op mijn iPhone.
  • Overal en op elke computer mijn playlists beluisteren door in te loggen;

Zijn er dan geen nadelen? Nee, die zijn er niet. Het enige wat op kritiek stuit zijn de abonnementen. Spotify biedt drie abonnementen aan. Een gratis variant genaamd Spotify Open, een versie voor €4,99 genaamd Spotify Unlimited en een versie voor €9,99 genaamd Spotify Premium. Het beluisteren van muziek kan met de gratis variant Spotify Open. Mocht je meer functies willen zoals het beluisteren via de smartphone dan dient er gekozen te worden voor het Spotify Premium account. Voor mij drukt €9,99 de pret niet. Vooral omdat alle muziek die ik kan luisteren hier meer tegen op weegt. De moeite van het downloaden van nummers hoeft nu dus ook niet meer. Ik ben overigens benieuwd hoeveel bezoekers van lifestreamen gebruik maken van Spotify en wat jullie acount is. Die van mij is trouwens SleepingCowboys.

Discussieer mee!

Een reactie op "Spotify is iTunes-killer"

Laat een reactie achter

/* Push Social to Analytics */