Populariteit Facebook stijgt, meer dan 3 miljoen leden

Veel mensen hebben het gevoel dat Facebook hard groeit en Hyves verdwijnt. Dat eerste klopt zeker. Volgens Facebakers -een website boordevol met Facebook statistieken- is Nederland onlangs de grens van 3 miljoen leden gepasseerd.

Facebook

Het afgelopen half jaar is Facebook gegroeid van 2,5 miljoen naar nu ruim 3 miljoen leden. In onderstaande grafiek van afgelopen half jaar, lijkt de groei voorlopig ook nog niet te stuiten.

Facebook groei

De sterke groei van Facebook komt met name door de toetreding van de 35 -plussers. De laatste 3 maanden zie je dat in de leeftijdscategorie van 35-44 en 45-54 er een enorme groei is.

Groei Facebook op leeftijd

Op dit moment ziet de verdeling in leeftijdsgroepen er zo uit:

Leeftijdsverdeling Facebook

Hyves

Hyves is in Nederland nog steeds groeiende aldus Bright.nl:

Ondanks de opkomst van Facebook is Hyves in Nederland nog altijd veruit het populairste sociale netwerk. De site bereikt 66 procent van de Nederlandse internetters, terwijl dat voor Facebook maar 39 procent is. In augustus had Hyves zijn recorddag met 2,1 miljoen geuploade foto’s en 275 miljoen pageviews. De sociale netwerksite kwam dit jaar al met tal van nieuwe functies, zoals Hyves Betalen, Hyves Games en Hyves TV. Op de mobiele telefoon is Hyves al vrij populair met meer dan 1,5 miljoen gebruikers per maand.

Sommige gebruikers laten op een ludieke manier zien dat ze geen gebruik meer van Hyves maken:crashone hyves

Conclusie, Hyves of Facebook?

Daar beide website’s nog steeds groei laten zien, kun je op dit moment niet zeggen of er in Nederland ruimte is voor meerdere sociale netwerken. In mijn privé-omgeving zie ik meer en meer mensen enthousiast zijn over Facebook, maar ja N=1. Naast de groei van Hyves en Facebook laten Linked-In en twitter namelijk ook nog steeds mooie groeicijfers zien. Volgens mij is er op dit moment geen sprake van Hyves of Facebook, maar gaat deze groei eerder ten koste van het televisiegebruik in Nederland.

Tip: via Remco Janssen

Discussieer mee!

Geen reacties op "Populariteit Facebook stijgt, meer dan 3 miljoen leden"

Er zijn nog geen reacties op deze post, laat nu een reactie achter.

Laat een reactie achter

/* Push Social to Analytics */