Mixcloud, de youtube voor radio uitzendingen en livesets

Mixcloud.com vierde deze zomer zijn eerste verjaardag. Mixcloud is een gratis tool om muziek en livesets te streamen of te zelf te uploaden. Het populaire muziek blog van Piet van den Boer maakt vanaf het eerste uur gebruik van Mixcloud. Dit helpt het blog op twee manieren, een betrouwbare en professionele gratis speler voor de besproken muziek. Daarnaast vergroot Mixcloud het bereik van zijn blog.

Swedish House Mafia Essential Mix @ Creamfields (29-08-2010) by Muziek-Blog.Nl on Mixcloud

Luisteren

Luisteren gaat via de website of door middel van embedded players. Een mobile app is veelgevraagd, maar nog niet aangekondigd.
Op dit moment maken er ook enkele bekende partijen gebruik van Mixcloud, denk daarbij aan Paul Oakenfold, Ministry of Sound, BBC Radio 1 en Redbull Music Academy Radio.

Uploaden volgens 3 regels

  • Het moet een radio show, DJ liveset / mixset of een podcast zijn
  • Minimaal 8 tracks en niet geheel onbelangrijk, de bijbehorende tracklist
  • Maximaal 100 MB en in MP3 formaat (binnenkort 200 MB)

Alternatieven

Natuurlijk zijn er veel mogelijkheden om muziek online te luisteren, Spotify (eerder besproken), eigen gedownloade muziek en diensten als LastFM of Itunes. Allemaal lijken ze elk enigzins op elkaar, wat Mixcloud onderscheidt is dat ze veel radioshows, livesets en dj mixsets hosten. Deze vind je vaak niet terug in Itunes of Spotify. Daarmee lijken ze  op de youtube voor radio uitzendingen en livesets.

Discussieer mee!

Geen reacties op "Mixcloud, de youtube voor radio uitzendingen en livesets"

Er zijn nog geen reacties op deze post, laat nu een reactie achter.

Laat een reactie achter

/* Push Social to Analytics */