Exporteer je social media statistieken van Twitter en Facebook (in excel)

Het meten van social media activiteiten is nog steeds lastig, zowel in het bedenken van de KPI’s als in de uitvoer. Twitter en Facebook geven je beperkt inzage in je eigen social media statistieken, laat staan een social media dashboard. Alhoewel Twitter heeft aangekondigd om met een analytics dashboard te komen is deze nog niet gepubliceerd. Simply Measured heeft om die reden Export.ly gelanceerd. Met Export.ly is het mogelijk om gratis je eigen statistieken te exporteren naar een Excel dashboard.

Export.ly exporteert Facebook statistieken

De kracht van export.ly is de eenvoud en de mooie visuele weergave van het dashboard. Je logt in met je twitter of facebook profiel.Binnen enkele seconden is er een .csv of.xlsx file beschikbaar. De facebook Excel sheet bevat meerdere tabbladen;

 • Dasboard, met daarop het aantal activiteiten, zoals posts, likes, likes on comments, ook over de tijd gezien. Engagement, meest gebruikte keywords, top posts en top commenters bij naam.
 • Top fans; Draaitabel met de namen en aantallen reactie’s per fan
 • Per post; titel, aantal likes, auteur, link, tijd
 • Per comment; uitgeschreven commentaar, aantal likes, tijd, profiel en uitgeschreven reacties
Social media dashboard facebook

Social media dashboard facebook

Export.ly exporteert Twitter statistieken

De Twitter Excel sheet bevat meerdere tabbladen;

 • Dashboard; time zone, waar komen je meeste tweeps vandaan, tweeps geranschikt op aantal followers, meest gevolgde twitteraars, hoe actief is je netwerk over de tijd gezien, wat zijn de aantallen tweets van je volgers.
 • Adresboek; een pagina met de twitternaam, volledige naam, bio, locatie, url, followers, freinds, listed, tweets, tijdzone, gestart met twitter en datum laatste tweet
 • Draaitabel; verschillende draaitabellen die weer terugkomen op het dashboard.

Social media dashboard twitter

Export.ly exporteert je Gmail

Ook je gmail statistieken zijn te exporteren, in mijn geval slechts 6 maanden, anders moest ik betalen in verband met het volume.

 • Dashboard; Email activiteit (ontvangen, verstuurd, unieke contacten, per dag ontvangen, per dag verstuurd) Tijdstip en dag per week. Contacten waar je het meest mee mailt
 • Data; van, naar, onderwerp, datum, tijd, cc
 • Contact; Per contact, aantallen van, naar, cc,
 • Top people; Draaitabellen van personen waar je het meest naar stuurt en waar je het meeste van ontvangt
 • Activity; Draaitabellen van tijdstippen en dagen waarop je het meeste mailt en ontvangt

Social Media Dashboard Gmail

Export.ly uitleg

Export.ly verdienmodel

Zodra er grotere profielen geëxporteerd moeten worden, ga je betalen voor de export. Daarmee is deze dienst voor ‘de gewone twitteraar’ leuk en moet je je afvragen of je zakelijk ook wilt investeren in deze dienst. Wanneer er actief met de community een dialoog gevoerd wordt, wordt er veelal gebruik gemaakt van tooling. Dit soort betaalde tooling is ook in staat soortgelijke dashboards uit te draaien.

export.ly pricing

Iedere keer dat je een ‘gratis’ export wilt, betaal je met een tweet. Het zogenaamde ‘pay per tweet’ zorgt ervoor dat je je volgers op de hoogte stelt van het gebruik van export.ly.

Discussieer mee!

5 reacties op "Exporteer je social media statistieken van Twitter en Facebook (in excel)"

Laat een reactie achter

/* Push Social to Analytics */