Memolane, mooi uitgevoerd concept om je lifestream in kaart te brengen

Eerder schreef ik al over Dipity en Flavors.me als optie om een aantal bronnen te integreren tot één lifestream. Rond de kerst kreeg ik een invite om Memolane te reviewen. Eigenlijk was ik de tool al weer vergeten, tot ik de blogpost van Erwin Blom zag.

Diensten die Memolane laat zien

Memolane diensten De meest gebruikte diensten zijn inmiddels geïntegreerd door Memolane. Per dienst kun je bepalen welke onderdelen je wilt delen en met welke groepen. Toevoegen is erg eenvoudig, of je vult je gebruikersnaam in, of je logt in via Oauth. Van Youtube worden de als favoriet gemarkeerde films geïmporteerd.

De optie RSS Feed geeft je de mogelijkheid om ook andere zaken te delen, zoals je in Google Reader gedeelde artikelen of je Delicious Bookmarks. Mocht je die nog gebruiken.

Functies van Memolane

Naast het importeren van diverse diensten is het mogelijk om notities toe te voegen, email updates te versturen bij nieuwe friend request en vrienden toe te voegen. Tevens is het mogelijk om te deeplinken naar een datum/ artikel in de tijdslijn

Beta:

Op dit moment is de tool slechts beschikbaar als Beta en invite. Gebruik de naam “scobleizer” als invite.

Weergave Memolane:

Mijn publieke memolane vind je hier.

memolane lifestreamen

Discussieer mee!

Een reactie op "Memolane, mooi uitgevoerd concept om je lifestream in kaart te brengen"

Laat een reactie achter

/* Push Social to Analytics */