Storify, de ideale social media tool om conversaties te bundelen tot een verhaal

Briljant, een tool waarmee je een online conversatie, verspreid over verschillende sociale netwerken weer kunt bundelen tot één verhaal. Storify is een tool die dit mogelijk maakt.

Storify als online knipselkrant

Storify maakt het mogelijk om de conversatie op diverse platformen bij elkaar te zoeken; tweets, Youtube filmpjes, blogposts, Flickr foto’s, searchresults en urls. Via drag en drop functionaliteit sleep je de gefragmenteerde conversaties in een tijdslijn. Even snel een verhaaltje in elkaar klikken en bewaren. De ideale manier om van de grote hoeveelheid data die de wereld wordt ingestuurd een gestructureerd verhaal te maken.

Storify voorbeeld

Hieronder zie je een voorbeeld,  embedded op mijn blog. Binnen enkele minuten in elkaar geklikt. Ook te bekijken op de website van Storify

Dashboard

Het dashboard ziet er eenvoudig uit, links de bronnen, rechts de verhaallijn. Je kunt je eigen twitter account er aan koppelen. Via een eenvoudige search kun je de conversatie terugzoeken en de highlights sleep je naar rechts. Tevens kun je tussen de conversatie wat commentaar plaatsen.

Storify Dashboard

Bewaren en delen van het verhaal

Storify biedt je na het creëren verschillende mogelijkheden om je verhaal te delen. Zowel via twitter en facebook, maar ook door het aanbieden van een embed code. Daarnaast kun je direct doorplaatsen naar Posterous, Tumblr of WordPress. In mijn geval plaatste ik hem rechtstreeks door op lifestreamen. Er moet dan nog wel wat context omheen gegeven worden en wat visuals geuploaded worden. Daarnaast bieden ze de slimme mogelijkheid om de personen in het verhaal te tweeten. Volgens mij werkt dat nog niet helemaal, want ik zie niets in mijn twitter timeline.

Storify delen

Aanmelden voor Storify

De tool is gratis in gebruikt, echter nog in Beta. Meld je aan en aan de buzz op het web te zien, worden de invites mondjesmaat uitgedeeld. Er is ook een alternatief beschikbaar, keepstream.

UPDATE 25-04: Storify is uit de Private Beta fase en is nu voor iedereen toegankelijk.

Discussieer mee!

4 reacties op "Storify, de ideale social media tool om conversaties te bundelen tot een verhaal"

Laat een reactie achter

/* Push Social to Analytics */