Viewdle; augmented reality voor taggen van gezichten en plaatsen

Soms kom je filmpjes tegen met een demo, waarvan je het gevoel hebt dit kan niet. Toch lijkt Viewdle een vernieuwende augmented reality dienst. Vergelijk het met Layar, maar dan voor het taggen van gezichten en plaatsen met de mobiel.

Uitleg Viewdle

Augmented Reality

Wikipedia: Augmented reality is een vakgebied dat zich hoofdzakelijk bezighoudt met het zo realistisch mogelijk toevoegen van computergemaakte beelden aan rechtstreekse, reële beelden. In plaats van informatie af te beelden op klassieke en geïsoleerde beeldschermen, worden de data geprojecteerd in het gezichtsveld van de gebruiker, meestal door middel van een head-mounted display of head-up display. Het maakt het verschil tussen de reële wereld en de virtuele wereld steeds kleiner en zorgt tevens voor eenvoudigere en gebruikersvriendelijkere interfaces, ook voor complexere toepassingen.

Beschikbaarheid op desktop

Het is op dit moment mogelijk om de applicatie te downloaden (alleen windows 7 gebruikers). Deze applicatie biedt nu de mogelijkheid om:

  • Automatisch taggen van foto’s en video’s
  • Met 1 Click uploaden naar Facebook
  • Direct de getaggede foto’s delen met vrienden via Facebook

Beschikbaarheid op mobiel

Viewdle geeft zelf aan midden 2011 de mobile versie te lanceren. Aan het grote aantal gerenommeerde investeerders achter Viewdle zal het niet liggen. Zowel mobile device maker Qualcomm als Blackberry investeren in Viewdle.

Toekomstige uitbreidingen

De mobiele versie is nog niet gelanceerd, toch wordt er nu al een tipje van de sluier opgelicht van de toekomstige lanceringen; Viewdle Places en Viewdle Places. Om als eerste op de hoogte te zijn van mobiele lanceringen  biedt Viewdle Betatest invites aan, daarvoor moet je je mailadres achter. Deel je verwachtingen en eventuele betatest ervaringen hieronder.

Discussieer mee!

Geen reacties op "Viewdle; augmented reality voor taggen van gezichten en plaatsen"

Er zijn nog geen reacties op deze post, laat nu een reactie achter.

Laat een reactie achter

/* Push Social to Analytics */