Visualiseer je google analytics data NET even anders, Juice Analytics

Omdat Google zijn Api beschikbaar stelt aan de gemeenschap worden er veel aanvullende tools gemaakt die het leven makkelijk maken voor de Google Analytics gebruikers. Juice Analytics biedt een gratis visualisatie aan van je Keywords en je referral traffic gebaseerd op je Google Analytics account.

Juice Analytics

Juice Analytics biedt de mogelijkheid om de Keywords en Referral traffic in kaart te brengen. Daarvoor moet er toegang gegeven worden tot de Google Analytics data via Oauth. Direct daarna kan er gekozen worden tussen twee visualisaties.

“When we were approached by the Google Analytics API team to find ways to explore new ways of looking at data with the API, we were excited by the possibilities. We’ve been working on our own open-source visualization framework, JuiceKit, that integrates the goodness of Flare with Adobe Flex. We wanted to make exploring Google Analytics data more interesting and more informative. We hope you like it.”

Visualiseer je Keywords

Zodra er voor deze optie wordt gekozen, is het mogelijk een keyword in te voeren, of onderaan één van de meest gebruikte keywords te klikken. Vervolgens wordt er een profiel gekozen en op welke variabelen de visualisatie wordt weergegeven. Bounceratio, % new visitors of gemiddelde tijd op de website. Het formaat kan ingesteld worden op basis van het aantal visits of nieuwe visits. Tevens kan er ingezoomd worden of voor de mensen die kleurenblind zijn, aanpassingen gedaan worden.

Keywords Juice Analytics

Zodra er een visualisatie is gekozen, is het eenvoudig om meer informatie te verkrijgen. On mouse over worden er gedetailleerde gegevens getoond. Bij het klikken op de keywords wordt er direct een andere visualisatie weergegeven.

Visualiseer je referrers

Een soortgelijk keuzemenu als bij de keywordtool wordt er voorgeschoteld om de referral flow te bekijken.

Referrer Juice Analytics

Overige Google Analytics visualisaties

Er zijn nog veel meer tools die Google Analytics net even anders weer kunnen geven. Zo gebruik ik binnen Igoogle een Widget of op de Ipad & Iphone een analyics App. Als je interessante, bij voorkeur gratis tools kent, deel ze hieronder.

Discussieer mee!

2 reacties op "Visualiseer je google analytics data NET even anders, Juice Analytics"

  • Bart Houtman says:

    Er zijn inderdaad veel bruikbare aanvullingen op analytics, zo kun je nu ook je analytics data in magento shops inladen en bijvoorbeeld met je google adwords Api direct extra budget inzetten op goedlopende productcampagnes. Mooi dat dit alles vanuit dezelfde interface kan. Juice heb ik nog niet geprobeerd, lijkt me wel erg handig om dit eens te gaan checken!

  • […] handig maken.Bijvoorbeeld  “Visualiseer je google analytics data NET even anders, met Juice Analytics (zie afbeelding links).Als jij interessante, bij voorkeur gratis hacks, plugins of tools kent voor […]

Laat een reactie achter

/* Push Social to Analytics */