Visualiseer je twitter netwerk met mentionmap of twitter friends network browser

Onlangs lanceerde LinkedIn een tool om je netwerk in kaart te brengen, voor Twitter zijn er ook goeie alternatieven. Met behulp van mentionmap is het mogelijk om aan de hand van de @mentions je netwerk in kaart te brengen en er doorheen te bladeren. Daarnaast is het mogelijk om via het Belgische Neuroproductions je (nieuwste) twittervrienden te visualiseren.

Mentionmap, een twitter visualisatie

Het is mogelijk om de infographic (als interactieve Flash) op je website te embedden. Hiermee krijg je een overzicht van de mogelijkheden van Mentionmap. Dit kun je gratis voor je eigen twitter account doen rechtstreeks bij Mentionmap.

Twitter friends network browser

Via het Belgische Neuroproductions is het invullen van je twitternaam voldoende om een mooie visualisatie te krijgen. Daarna is het mogelijk de mensen om je heen aan te klikken om te beoordelen hoe dat netwerk er uit ziet. Al snel wordt het overzichtelijk, maar het blijft een leuke manier om door je netwerk heen te surfen.

Twitter friends network browser

Overige netwerk visualisatie mogelijkheden

Ik ben wel benieuwd of er meer van dit soort mooie tools zijn om je sociale netwerken in kaart te brengen. LinkedIn was eerder beschreven op dit blog, maar zijn ze er ook voor Facebook, LastFm, Hyves of anderen? Deel het hieronder.

Discussieer mee!

Een reactie op "Visualiseer je twitter netwerk met mentionmap of twitter friends network browser"

Laat een reactie achter

/* Push Social to Analytics */