Handig, voorbereid een vergadering in (LinkedIn en Google Calendar Mashup)

Het wil wel eens gebeuren dat je slecht voorbereid een vergadering in gaat, of zelfs niet exact weet wie de deelenemers zijn. Noteleaf.com is een Amerikaanse dienst die de mogelijkheid beidt om goed voorbereid een vergadering in te gaan. Door Google Calendar en LinkedIn te combineren wordt de afspraak beschrijving automatisch aangevuld met belangrijke gegevens.

Er wordt zelf (in Amerika & Canada) 10 minuten vooraf een sms-je verstuurd met de LinkedIn informatie van de deelnemers. De bekende gegevens uit LinkedIn worden opgehaald, alles is er op gericht om op het laatste moment alles bij de hand te hebben:

  • Mogelijkheid om snel even te mailen dat je later komt
  • Laatste mailconversaties
  • Foto van de andere deelnemer
  • De voorgaande functies
  • De opleidingingen
  • Een shortcut naar Google Maps voor de route

Om je aan te melden, ga naar Noteleaf, daar wordt je gevraagd om zowel met je LinkedIn profiel, als met je Google profiel te connecten. Indien je een Amerikaans of Canadees gsm nummer hebt, kun je die ook achterlaten. Gebruiken is erg eenvoudig:

1. Maak een afspraak via Google Calendar

Om gegevens uit LinkedIn te krijgen is het nu nog noodzakelijk dat de naam in het onderwerp staat

Noteleaf Google Calendar

2. Gegevens uit LinkedIn worden opgehaald

Deze worden geplaatst in de beschrijving van de afspraak. Op moment van schrijven duurt het 37 minuten voordat de gegevens worden opgehaald. Dit komt door de overweldigende toename in gebruikers. De gegevens die je vindt zijn:

 

3. Snel voorbereid

In Amerika en Canada wordt 10 minuten vooraf een SMS’je verstuurd, die er uit ziet als onderstaand. De programmeur gaven in een chat aan dat er of snel uitbreiding komt naar Europese nummers , of een email service. De link naar de landingpage bevind zich ook in de beschrijving van de uitnodiging.

noteleaf SMS

Online ziet het er zo uit:

Noteleaf omschrijving

De landingpage ziet er zo uit:

Noteleaf landingpage

Noteleaf landingpage 2

 

 

Test en verbetering

Om deze dienst te testen heb ik een aantal contacten een uitnodiging gestuurd, ik ben benieuwd of er in jullie beschrijving ook de gegevens van andere contactpersonen zaten. En of dit iets is wat vaker gebruikt gaat worden.
Op dit moment zie ik nog wel wat verbeteringen, of zaken die ik zelf wil testen:

– Werkt dit ook met een geforward vergaderverzoek
– Werkt dit ook met meerdere namen
– Snelheid verzamelen gegevens, nu krijgt de genodigde nog niet direct de details te zien
– Werkt locatieveld ook
– Werkt het alleen op een gedeelte van de naam. gehele naam of alleen mailadres
– Mis nu nog een email alert / SMS service
– Mis nu nog de ondersteuning voor contactpersonen

Discussieer mee!

Geen reacties op "Handig, voorbereid een vergadering in (LinkedIn en Google Calendar Mashup)"

Er zijn nog geen reacties op deze post, laat nu een reactie achter.

Laat een reactie achter

/* Push Social to Analytics */