Postrank gebruiken om gratis je online engagement te meten en vertalen naar harde euro’s

In het artikel “Online engagement uitdrukken in harde euro’s, zo doe je dat!” werd beschreven dat het met Postrank mogelijk is om online engagement te meten buiten de eigen site.  Op basis van hoeveel lezers interactie met de inhoud hebben wordt een waarde toegewezen in euro’s. Postrank verdient een prominente plek in het dagelijks -online- leven van een professional. Zowel om de engagementscore van een website te meten als het filteren van Google RSS feeds op basis van een engagementscore.

Postrank in het kort:

Postrank monitoring servicesPostrank zegt de grootste engagement aggregator te zijn ter wereld. Zij monitoren ruim 24 social media netwerken. Tevens is het mogelijk om Google Analytics te connecten met Postrank. Postrank biedt een dashboard, waarbij je gratis 5 websites tegelijkertijd kunt monitoren.  Het dashboard biedt een overzicht van gemiddelde paginaweergaves, engagement score. Zodra u klikt op een site, je zult ook grafieken van de paginaweergaves & Engagement activiteit te zien over de afgelopen 30 dagen samen met links naar de dagelijkse betrokkenheid rapporten.

Op lifestreamen is in de eerste plaats een widget geïnstalleerd om de bezoeker snel inzicht te geven in de meest populaire blogpost. Inmiddels wordt er volop gebruik gemaakt van de dienstverlening van Postrank:

 • Postrank goals & Value

  PostRank wordpress plug-in, dagelijks inzage in WordPress over de interactie binnen en buiten lifestreamen.nl.

 • PostRank Analytics een tool die gratis integreert met Google Analytics & Feedburner; legt een relatie tussen de online engagement en de data uit Google Analytics.
 • Widget op de website om de populairste artikelen snel aan de bezoekers te tonen
 • Eenvoudig delen van zeer volledige rapportage’s
 • Ontdekken wie de belangrijkste beïnvloeders zijn voor jouw site / blog

Ook als niet site eigenaar is Postrank interessant:

 • Vergelijken van websites op engagement (komt in deel 3 aan de orde)
 • Google Reader Postrank Greasemonkey script om de honderden RSS feeds te sorteren op engagementscore
 • Vinden van nieuwe -echt populaire- blogs op basis van engagement

Postrank, hoe het technisch werkt

In onderstaand visual is schematisch weergegeven op welke manier een artikel het proces bij Postrank doorloopt. Er is een volledige architectuur PDF beschikbaar voor de liefhebber.

postrank structuur

Postrank dagelijkse mail

Iedere dag wordt een mail verstuurd, met daarin het aantal pageviews, de engagementscore en een specificatie waar de activiteiten plaats vonden. Vanuit de mail kun je snel naar je Postrank Dashboard.

Postrank daily mail

Postrank Overview Dashboard

Op het dashboard vindt je direct een grafiek van het aantal pageviews en de engagement score. Met onderaan een detail weergave van de laatste activiteiten. Tevens is het mogelijk om te bladeren naar de score van andere dagen. Zowel via de grafiek als het kalendertje aan de rechterzijde.

Postrank Overview Dashboard

Postrank Overview Analyze

Het tabblad naast het dashboard biedt de mogelijkheid om per artikel of pagina in te zoomen op engagementscore. Tevens is het mogelijk om te filteren op auteur en te sorteren op populariteit of datum.

Postrank Overview Analyze

Postrank Trends

In de trends is het mogelijk om in een oogopslag te zien welke vormen van interactie het meest voorkomen, de meest gebruikte tags en de belangrijkste bloggers/ auteurs.

Postrank Trends

 

Postrank Optimize

Inzoomen per social network is ook mogelijk. Niet alleen wordt er advies gegeven per kanaal, hoe meer uit dit social media kanaal te halen valt, maar ook welk profiel van leden en wie de leden zijn die dat social media kanaal hebben gebruikt.

Postrank Optimize

Postrank details

Inzoomen per artikel levert de meest interessante gegevens op:

 • Pageviews (via RSS feed & Op de site)
 • Aantal interacties (engagement events)
 • Engagement Score per social media kanaal
 • Totale waarde
 • Grafieken met de pageviews & de engagement events
 • Feedburner gegevens
 • Gegevens uit Google Analytics (pageviews en ook de goals! dus de waarde van de Google Goals kunnen ook worden weergeven, gerelateerd aan deze pagina)
 • Detailpagina met alle activiteiten
 • De mogelijkheid dit rapport te delen

postrank detail

Postrank rapporten delen

Het bovenstaande rapport is volledig online te delen voor iedereen. Het enige dat niet wordt weergegeven is de waarde in harde euro’s. Bekijk zelf de statistieken van de blogpost over Crowdbooster maar eens.

Postrank Connect

Om Postrank goed te laten functioneren is het mogelijk om allerlei social media kanalen te connecten.

Postrank Connect

Postrank & WordPress dasboard

De wordpress plugin geeft de beheerder van een WordPress blog de actuele engagement score met een conclusie, waar de engagement heeft plaats gevonden.

Postrank WordPress

 

WordPress widget

In de footer van lifestreamen staat een widget van Postrank. De artikelen van dit blog worden gesorteerd op engagementscore. Hiervoor moet je de wordpress plugin installeren.

Postrank blog Widget

Google Reader plugin

Als gebruiker van Google reader, met vele updates helpt Postrank me om zeer snel de goeie artikelen te vinden. Met een plugin script van Greasemonkey filter ik op basis van Postrank

Postrank google reader firefox

Over Postrank als organisatie

Postrank heeft in een Infographic inzage gegeven in de hun gegevens. Ongelooflijk dat zo’n kleine organisatie zo veel voor elkaar weet te boksen.

Kosten en voor wie relevant

Het is mogelijk om 5 websites of blogs te meten met Postrank. Daarnaast is het mogelijk om 5 custom pages te laten meten. Indien dit aantal groter wordt zijn er verschillende maand tarieven. Vermoedelijk gaat deze tool nog veel impact hebben op het meten van websites, alleen al om die reden is het waard als blogger of website eigenaar deze tool serieus in overweging te nemen.

Meer over het meten van online engagement

Deze blogpost bestaat uit 3 artikelen:
1.    Online engagement uitdrukken in harde euro’s, zo doe je dat!
2.    Postrank gebruiken om gratis je online engagement te meten en vertalen naar harde euro’s
3.    De engagementwaarde van Dutch Cowboys, Marketingfacts en Molblog vergeleken met Postrank

Discussieer mee!

3 reacties op "Postrank gebruiken om gratis je online engagement te meten en vertalen naar harde euro’s"

Laat een reactie achter

/* Push Social to Analytics */