Facebook foto’s in een handomdraai in een gedrukt foto album

Door de opkomst van sociale media staan veel persoonlijke foto collecties online terwijl fotoalbums onverminderd populair zijn. Via de website SoSocio wordt de mogelijkheid geboden om foto’s vanuit Facebook in een ‘echt’ fotoalbum af te drukken. Zowel van jezelf als van je vrienden. Handig van soSocio is het idee dat ook de namen van afgebeelde personen (‘tags’) en de sociale interactie bij de foto’s worden meegenomen.

Anders dan andere foto albums zoals Blurb

“SoSocio biedt als enige aanbieder een samenvoeging van het ouderwetse fotoalbum met de sociale componenten die Facebook rijk is”, legt 24 jarige eigenaar Bos uit. “Waar bij een gewoon fotoalbum teksten worden geschreven door alleen diegene die het boek samenstelt, wordt bij een SoSocio-album het al bestaande commentaar van vrienden op een foto meegenomen. Dit zorgt voor een veel socialer en completer beeld bij de verschillende foto’s.” Bij Blurb is het mogelijk om van diverse webdiensten foto’s te importeren, Facebook hoort nog niet bij het lijstje te importeren webdiensten.

Sosocio een slimme dienst

Perfect gepersonaliseerd cadeau: Het is niet alleen mogelijk om je eigen foto’s af te drukken, maar ook albums van vrienden. Daarmee is het mogelijk om een verrassend, origineel en persoonlijk kado te geven. Vlak voor het drukken even vragen vrienden te reageren, dan worden de comments ook afgedrukt.

Sosocio vrienden album

Prijs: De prijs van 14,99 is schappelijk om met zo’n gepersonaliseerd kado bij iemand op zijn verjaardag te komen. De verzendkosten zijn 3,95.

Makkelijk; alle foto’s worden automatisch georganiseerd, dit kost enkele minuten.

Compleet: Bijschriften schrijven is niet meer nodig, alle tags en comments worden meegenomen. Ongewenste comments kunnen verwijderd worden. Het is ook mogelijk uit meerdere albums foto’s te selecteren.

Geen download: Waar bij andere aanbieders vaak een programma moet worden gedownload waarmee alle foto’s geüpload worden, bewerkt en uiteindelijk van commentaar voorzien, heeft Bos een simpele oplossing: “bij een fotoalbum van ons worden alle foto’s automatisch georganiseerd, waardoor een boek in no-time gemaakt is.

Snel: Ideaal voor na een vakantie, of om snel –zelfs binnen een paar minuten- een origineel cadeau samen te stellen van foto’s uit je eigen én vriendenalbums.”

Delen en bladeren: Direct na het samenstellen van het album is ie online bladerbaar en wordt er slim de mogelijkheid geboden om dit via Facebook te delen.

Sosocio delen

Sosocio, hoe het werkt.

Binnen 3 stappen is een foto album aangemaakt:

Sosocio 3 stappen

Er is een demo video gemaakt waarin de werking van stap tot stap wordt uitgelegd:

Verbeterpunten?

De website is pas enkele dagen online en kan vast nog verbeterd worden, voor een eerste start ziet het er erg professioneel en compleet uit.

Facebook: Momenteel is het alleen mogelijk om albums van Facebook foto’s te maken. Niet van andere fotodiensten of sociale netwerken. Wellicht dat Hyves in de toekomst wordt toegevoegd.

Foto album maken op de Ipad: Dat is helaas (nog) niet mogelijk in verband met het gebruik van Flash.

Zelf samenstellen: Het is zowel de kracht als een mogelijke valkuil dat je weinig hoeft te doen. Op de pagina’s kun je dan echter zelf geen aanpassingen meer doen. Na het selecteren van de foto’s wordt alles voor je gedaan.

Uitvoeringen: Er zijn momenteel 3 uitvoeringen, luxe, standaard of spiraal. Dit is nog weinig, er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden met deze techniek. Denk aan kalenders, muismatten of posters.

Prijs en Retweet actie.

soSocio is vanaf deze week online op www.sosocio.com. Prijzen vanaf € 14,99, tijdelijk zijn er geen verzendkosten á 3,95. Exclusief voor lifestreamen.nl is er een Retweet actie. De winnaar van de actie mag een gratis luxe fotoboek met maximaal 29 pagina’s bestellen (t.w.v. € 24,95). Wat moet je doen?

  • Retweet deze blogpost alleen als je het ook echt een leuke dienst vind
  • Je mag onbeperkt retweeten, het stemmen op Nujij, delen op LinkedIn of geven van commentaar vergroot je kans om te winnen
  • Zondag 13 maart 22.00 sluit de actie, de winnaar wordt kort daarna bekend gemaakt via dit blog en twitter
  • #RTactie Facebook foto’s in een handomdraai in een gedrukt foto album. Winnaar krijgt gratis Luxe Album lees http://bit.ly/fzFjx8 via @wout

Kortom, zie het als een leuke geste van een jonge en enthousiaste ondernemer, met een mooie dienst die wel een vliegende start kan gebruiken met zijn innovatief product en nieuw bedrijf.

Discussieer mee!

Geen reacties op "Facebook foto’s in een handomdraai in een gedrukt foto album"

Er zijn nog geen reacties op deze post, laat nu een reactie achter.

Laat een reactie achter

/* Push Social to Analytics */