Je persoonlijke social media search engine met Greplin

Search is één van de meest dominantste online industrieën. Persoonlijk search wordt steeds belangrijker, vandaar de toename van social aspecten binnen Google en de laatste aankondiging van +1 van Google. Met Greplin is het eenvoudig zoeken binnen al jouw social media kanalen zoals LinkedIn, Facebook Twitter en vele anderen.

Greplin.com

Greplin biedt de mogelijkheid om binnen Gmail, Google Calendar,Twitter, LinkedIn, Dropbox Evernote, Facebook, Google Apps, Yammer en vele andere diensten te zoeken met specifieke filters.

Greplin

Indexen van alle opgegeven bronnen

Direct na het aanmaken van een account (slechts enkele minuten werk) wordt er gestart met indexeren.

greplin indexing

Filteren tijdens het zoeken

Naast het zoeken binnen alle resultaten is het ook mogelijk om te filteren op bron, soort content of op personen.

greplin search filter

Het zoekresultaat

Een zoekopdracht op “social media” levert direct al veel resultaten op, zowel in Gmail, als in Google Calendar gesorteerd op datum en niet zichtbaar op onderstaande visual, personen die social media in het profiel hebben staan.

Gratis dienst Greplin Free

Greplin is een gratis dienst, waarbij er direct veel mogelijkheden zijn. Er zijn ook betaalde versies die meer opslagruimte en functionaliteit als in andere diensten aanbiedt.

Greplin free

Betaalde versies Greplin premium & Greplin premium plus

 

 

 

 

 

 

 

Conclusie

Het is verbluffend met welke snelheid en precisie gegevens gevonden worden. Uitbreiding naar andere platforms zoals mobile zullen het gebruik naar grote hoogte kunnen brengen. De security van dit soort diensten zijn een erg belangrijk aspect voor het vertrouwen. Op de pagina van Greplin.com wordt daar uitgebreid op ingegaan.

Discussieer mee!

2 reacties op "Je persoonlijke social media search engine met Greplin"

Laat een reactie achter

/* Push Social to Analytics */