Je volledige Foursquare data importeren in Google Places én beoordelen

Google places kondigde gisteren aan dat je Foursquare historie eenvoudig aan Google Places toegevoegd kan worden. Slim, dan beschikt Google in een zeer korte tijd over de data uit de Database van Foursquare. Voor jezelf is het ook handig mocht je willen overstappen naar Google Places of uitgekeken zijn op Foursquare.

Facebook Places zie je steeds vaker verschijnen als zoekresultaat binnen Google, zowel op je desktop als op je mobiel. Steeds meer bedrijven voegen hun organisatie daarom toe aan Google places. Begin 2011 schreef Gonny v.d. Zwaag op Iphoneclub het volgende over Google Places:

Google heeft een nieuwe iPhone-applicatie uitgebracht, bedoeld voor Google Places. Deze app bevat aanbevelingen van Hotpot, een locatiegebaseerde dienst die Google een maand geleden aankondigde. Het idee erachter, is dat gebruikers nabijgelegen plaatsen kunnen ontdekken en waarderen. In Google Maps op Android is de Hotpot-functie al aanwezig. Je moet inloggen met je Google-account om de app te kunnen gebruiken. Vervolgens krijg je populaire zoekcategorieën te zien, zoals restaurants, tankstations en pinautomaten. Je kunt overigens ook zelf categorieën kiezen.

Importeren van persoonlijke foursquare data:

  1. Meld je aan bij Google Places, kies voor de linker button “start Rating”
    Google Places
  2. Vind jouw RSS feed op Foursquare
    Foursquare feeds
  3. Plak achter de url van de RSS feed: “?count=1000″ zonder aanhalingstekens, daardoor kun je meer dan de standaard 25 plaatsen downloaden
  4. Plak de RSS feed & “?count=1000″ samen in Google Places paginaGoogle Places

Beoordelen van locaties op Google Places kan beginnen

Onmiddelijk zie je de laatste Foursquare locaties verschijnen op je pagina. Het beoordelen, reviewen en opslaan kan beginnen.
Op basis van de voorkeuren die jij aangeeft krijg je in de toekomst weer persoonlijke zoekresultaten en uiteraard weet Google weer meer van je.

Kracht van dataportabiliteit

Foursquare verdient een compliment vanwege de eenvoud waarmee de persoonlijke data meegenomen kan worden, om deze elders te gebruiken. Een dienst als Google places combineert de kracht van de locatie informatie, met de overige informatie in de Google database, deze informatie samen geven de gebruiker direct meerwaarde. Naast een lijst van bezochte locaties ook direct de waarderingen van anderen en de aanvullende informatie zoals een foto uit de Google Database. Als alle partijen de ‘data portabiliteit’ zo zouden supporten, dan kan de gebruiker steeds makkelijke gebruik maken van de toegevoegde waarde van iedere tool. Zou toch handig zijn dat zowel Foursquare, als Gowala als Facebook Places als Google places en toekomstige locatie gebonden diensten het inchecken eenvoudig zouden synchroniseren.

Google Places en de toekomst

Op Efarmers schrijft Martin de boer over nieuwe functionaliteiten waarmee Google Places aan het experimenteren is. Klikken op het kaartje aan de linkerzijde levert een leuke Google Maps met alle foursquare checkins uit je RSS feed.

Discussieer mee!

Geen reacties op "Je volledige Foursquare data importeren in Google Places én beoordelen"

Er zijn nog geen reacties op deze post, laat nu een reactie achter.

Laat een reactie achter

/* Push Social to Analytics */