Empire avenue, een aandelenbeurs in social media kapitaal

Je eigen social media waarde ten (virtuele) gelde maken, het kan met empire avenue. Naast Klout.com en peerindex.net een nieuwe dienst om persoonlijke social media waarde en invloed uit te drukken in een score. Er is echter een spelelement aan toegevoegd, namelijk dat er ook gehandeld kan worden in die virtuele social media waarde en in mijn geval in het aandeel “WOUT”.

Sociaal kapitaal

Door al je social netwerken te koppelen aan Empire Avenue ontstaat er een virtuele waarde, uitgedrukt in eaves. Hiermee kun je gaan handelen, je kunt aandelen kopen (van twitter / facebook vrienden) of je eigen waarde pimpen, door online zeer actief te zijn. Vraag en aanbod bepalen uiteindelijk de waarde van jouw aandeel.

empire avenue profile

Wat is het en wat doe je ermee?

Goeie vraag, vooralsnog is er zo’n overload aan informatie dat het lastig is om direct onder de knie te krijgen. Tevens stroomt het virtuele geld binnen door vroegtijdig in m’n vrienden te investeren, die het ook allemaal goed doen. Doordat zij groeien, ontvang ik dividend op dagbasis, daarmee kan ik weer investeren in andere vrienden.

empire avenue

Actieve community

Starten bij Empire Avenue voelt als een warm bad, de interactie tussen de -echte kopers- en jou is overweldigend. Dit is tevens een valkuil, want in het begin moet je echt even inkomen in alle mogelijkheden en behoorlijk moeilijk te doorgronden navigatie. Inmiddels een paar dagen later gaat het beter. Overigens is de “community” niet geheel belangeloos spontaan tegen je, immers startende spelers maken een vliegende start en leveren dus behoorlijk dividend en ook waardevermeerdering op.

empire avenue portfolio

Ook proberen?

Wil je het ook proberen, gebruik dan deze url, daarmee verdient de schrijver van dit artikel nog wat virtueel geld. De eerste 24 uur na het verschijnen van dit artikel staat er een lange code {EAV_BLOG_VER:239a524365856465} in de titel, dit is om dit blog te verifieren als bron voor Empire Avenue. Levert weer virtueel geld op.

Persoonlijk vind ik het een geweldig concept, maar ben nog ik niet overtuigd of dit een blijvertje wordt. Deel vooral jouw ervaringen met Empire Avenue, of promoot je aandeel via de comments.

Discussieer mee!

3 reacties op "Empire avenue, een aandelenbeurs in social media kapitaal"

Laat een reactie achter

/* Push Social to Analytics */