10+ Handige Google plus tools verzameld

De bizarre groei van Google plus is iedereen opgevallen. Het hergebruiken van content op andere platformen (lifestreamen) wordt nog niet echt ondersteund.  Toch zijn er app makers, die er voor zorgen dat dit wel mogelijk is. In dit artikel vindt je meer dan 10 handige Google plus tools.

Een verkorte url met gplus.to of plus.ly

http://gplus.to is handig om een shortcut naar je eigen profiel te maken, deze biedt Google zelf niet omdat daarmee (g) mailadressen of gebruikersnamen erg obvious gedeeld worden. Mijn profiel vindt je op http://gplus.to/wout. Wees er snel bij, dan heb je kans dat jouw (voor)naam nog beschikbaar is. Reeds 250.000 mensen hebben een verkorte url gekozen.

Google Plus Nick

Overigens, als je in je oude Google Profiles een verkorte url had gekozen, dan heb je ook een zelf gekozen url voor Google Plus. Helaas is het nu niet meer mogelijk om in je oude ‘edit’ profile te komen. Je wordt doorverwezen naar Google plus profile.

Facebook foto’s eenvoudig importeren naar Google Plus

Met Move2picasa kun je zeer snel en eenvoudig selecteren welke foto’s je wilt importeren van Facebook naar Google Plus. Inmiddels is het een Google Chrome plugin geworden.

move2picasa

Mensen vinden op Google Plus

Bijna een miljoen mensen zijn geïndexeerd op Findpeopleonplus.com. Een erg handige tool om bijvoorbeeld op voornaam te zoeken, vervolgens is het eenvoudig filteren. Het kan uiteraard ook andersom, filteren en dan op naam.

Find people on Plus

 

Zien wie je ontvolgt met GoogleMinus

GoogleMinus, een Google Chrome extensie vertelt je welke mensen je ontvolgen.

googleMINUS

Rechtsboven in je scherm krijg je een alert, zodra iemand je ontvolgt.

 

Je Google plus post doorplaatsen naar Twitter

Gebruik TweetmyPlus om de posts die je plaatst door te plaatsen naar Twitter, andersom is nog niet mogelijk.

tweetplus

Het daadwerkelijk plaatsen van een tweet gebeurt zo’n 10 minuten later.

 

Met je Iphone foto’s direct op Google Plus plaatsen

Eigenlijk is Piconhand een foto-app voor Picasa Web Albums. Omdat Google+ direct gelinkt is met deze fotosite, komen de foto’s hiervan ook op het sociale netwerk terecht. Tijdens het uploaden kies je in welk album foto’s moeten komen. Het is mogelijk om meerdere foto’s tegelijkertijd naar verschillende albums te uploaden. Ben je klaar, dan stel je via de website in welke albums je met welke kringen wilt delen.

Piconhand Picasa Web Albums On Your Hand voor iPhone  iPod touch en iPad in de iTunes App Store

Deze app is gratis te verkrijgen. Meer info op Iphoneclub en downloaden kan via Itunes.

 

Met Instagram / Dropbox je foto’s direct plaatsen

Instadrop is een oplossing waarbij een koppeling tussen Instagram en Dropbox wordt gelegd.

Als je een foto maakt met Instagram, wordt deze in een speciaal Dropbox-mapje bewaard, met de naam Instagram Photos. Installeer je daarna de gratis Picasa-app, dan kun je deze via het File-menu (‘Add Folder to Picasa’) koppelen aan de genoemde Dropbox-map. Picasa kan vervolgens de inhoud van de map in de gaten houden. Wil je dat de foto’s realtime op Google+ verschijnen, dan moet je desktopcomputer altijd aanstaan en moet je Picasa zo instellen dat de app constant naar wijzigingen scant (zie Tools > Folder Manager > kies folder > Scan Always. Schakel vervolgens de synchronisatiefunctie in (via Share > Enable Sync) en het fotograferen kan beginnen.

Instadrop automatically sync your Instagram photos to Dropbox

Overigens kun je met Instaport ook al je Instagram foto’s delen op Google+. Ook deze uitleg is afkomstig van Iphoneclub.

 

Een Google Plus widget voor op je wordpress blog

Follow-me-on-google-plus

Rechtsonder in de zijnavigatie van dit blog zie je een voorbeeld van de WordPress Google+ Widget.

De afbeelding in dit artikel is een voorbeeld van de WordPress plugin.

 

 

Je Google plus ranking meten met Social Statistic

Van de makers van TwitterCounter is er nu ook Social Statistics voor Google Plus. Daarmee kun je direct je persoonlijke statistieken vergelijken met anderen.

 

socialstatistics

Tevens wordt er een widget aangeboden van je persoonlijke profiel:

 

Je facebook vrienden exporteren en importeren

Maak eerst een Yahoo mailadres aan en dat kun je hier doen. Wanneer alles ingesteld is zoek je naar de contacten en daar kun je de mogelijkheid vinden om je Facebook vrienden te importeren

Volg de instucties en start met het importeren van je Facebook vrienden.

Wanneer je alle vrienden vanuit Facebook in je mailaccount van Yahoo hebt geimporteerd, gaan we ze er weer uithalen. Daarvoor gaan we naar Tools>export>Yahoo CSV. Wanneer je dat gedaan hebt staan al je Facebook contacten in een CSV formaat.

Nu hoef je alleen nog maar dat csv bestand te importeren in je Gmail account en je kunt je Facebookvrienden gaan verdelen over je circles.

 

Wanneer je ze importeert in Google Gmail maak dan een aparte groep aan voor deze adressen, zou hou je ze apart van de andere contactpersonen.

Bron: GooglePlusWorld, een leuk blog met veel tips.

 

Voor Google Chrome is er een enorme waslijst aan extensies

Het is niet verbazingwekkend dat er juist voor Google Chrome veel extensies zijn ontwikkelt. Op dainbinder is een enorme lijst van handige extensies gepubliceerd.

chrome google plus extensies

Google Cheatsheet

Handige cheat sheet, voor Google Plus.

Google-Plus-Cheat-Sheet

Google plus how-to guide

Voor de beginners en de gevorderden is er een handige How-To-Google Plus guide ontwikkelt door SocialmediaExaminer.

Google+ 101 Guide

View more presentations from Supernova Studios

 

Google plus FanArt

GooglePlusFunny

In de afgelopen dagen zijn er heel wat Google Plus, Facebook, Twitter funny pictures voorbij gekomen, hier vindt je een zeer compleet overzicht van de gaafste visuals.

Compleet?

Waarschijnlijk is dit overzicht niet compleet, deel daarom via de comments of via één van de buttons hieronder jouw aanvullingen.

 

Discussieer mee!

6 reacties op "10+ Handige Google plus tools verzameld"

Laat een reactie achter

/* Push Social to Analytics */