Runkeeper data ontsloten, een serieuze zorg2.0 oplossing!

Sinds deze zomer heeft Runkeeper zijn Api opengesteld. Inmiddels zijn er veel partijen aan de slag gegaan met deze Api. Met name mobile app en hardware ontwikkelaars, daarmee begint Runkeeper serieus met Health 2.0 aan de weg te timmeren.
Drie jaar geleden begonnen als een Iphone App

RunKeeper houdt een historie bij van alle gemaakte trainingsrondjes op basis van GPS logging. Onderin het scherm zie je drie knoppen: Start (het eigenlijke werk), Activities (lijst van gemaakte runs) en Settings. Op het instellingenscherm kun je je accountgegevens invullen. RunKeeper is niet alleen geschikt voor hardlopers: je kunt op het instellingenscherm ook activiteiten als fietsen, wandelen (walking), hiking, skiën, skating of overig invullen.

Inmiddels bestaat de Runkeeper community uit meer dan 6 miljoen gebruikers en is de applicatie beschikbaar op Android, Windows 7 en iOs.

Runkeeper als Zorg 2.0 community

Runkeeper is hard bezig om een community rondom gezondheid op te bouwen, Met het ontsluiten van de API kunnen verschillende apparaten, webservices en mobiele devices met elkaar communiceren om een totaal beeld van je gezondheid en fitness informatie weer te geven.

Momenteel zijn er al Polar hartslag meters, Garmin GPS loggers, Weegschalen met vet meter, Fitbit stappenteller, slaapmonitor, bloeddrukmeter en meer te verkrijgen die een Runkeeper profiel van data voorzien.

The Health Graph als centraal middelpunt

Met het lanceren van de Health Graph is Runkeeper een stuk verder gegaan dan alleen registreren van data.

Runkeeper Api Health-Graph

In de Health Graph wordt weergegeven wat je huidige conditie is, hoe deze zich over de tijd heeft ontwikkelt en welke activiteiten en gedragingen veranderingen veroorzaakt hebben.

Sociale interactie

Er wordt ook duidelijk in kaart gebracht wat sociale interactie doet met jouw gezondheid over de tijd heen. Het competitie element -met jezelf en je vrienden- in combinatie met een tijdsweergave maakt van Runkeeper een krachtige community waar je blijft terug keren.

Health Chart

Tevens is er sinds kort een Runkeeper Widget:

Runkeeper een complete health 2.0 oplossing?

Uiteraard is dit geen complete Health 2.0 oplossing, vooralsnog wordt vitaliteit en conditie over tijd in kaart gebracht. Ernstige ziekten lees je niet af in de Health Graph, maar wat zou het mooi zijn als deze data en die van het EPD samen gevoegd kunnen worden. Het gezondheids overzicht wordt daardoor wel veel completer.

Discussieer mee!

Geen reacties op "Runkeeper data ontsloten, een serieuze zorg2.0 oplossing!"

Er zijn nog geen reacties op deze post, laat nu een reactie achter.

Laat een reactie achter

/* Push Social to Analytics */