Lifestreamen nieuw leven ingeblazen door Facebook Timeline

Leek het erop dat het fenomeen lifestreamen (het bundelen van je digitale voetsporen tot één overzicht) bijna verdwenen was, kondigt Facebook ineens Facebook Timeline aan. Facebook Timeline is over enkele weken beschikbaar. Dit artikel geeft je inzicht in de belangrijkste wijzigingen en een instructie om Facebook Timeline direct te activeren

Facebook Timeline

Met de lancering van Facebook Timeline biedt Facebook een volledige nieuwe profielpagina op Facebook. Deze wordt weergegeven als een tijdslijn. Daarin is het mogelijk om de hoogtepunten van je leven weer te geven. Je profielpagina opent met een grote, zelf gekozen foto en je avatar. Daaronder direct snelkoppelingen naar jouw Vind ik leuks, locaties en vrienden.

Facebook timeline

Facebook timeline hoogtepunten

Facebook Timeline op Youtube

Bekijk hier de video over Facebook Timeline:

 

 

Lifestreamen met Facebook timeline

Niet alleen is de timeline van Facebook aangepast, er zijn ook steeds meer apps die jij kunt toestaan informatie te delen in je timeline:

  • Spotify: Terwijl je luistert naar muziek op Spotify, zal je Timeline laten zien naar welke nummers je luistert, welke albums je het vaakst luistert, de afspeellijsten en de artiesten.
  • Netflix: Ontdek nieuwe films door te zien welke films je vrienden zien. Als vrienden Netflix hebben verbonden met hun Timeline, kun je zien welke films aan het bekijken zijn. Zo is het eenvoudiger om nieuwe komedies, documentaires, buitenlandse films en obscure films via je vrienden te ontdekken en ze vervolgens zelf te gaan bekijken.
  • Foodily. Als je recepten bewaart, worden ze aan jouw Timeline toegevoegd zodat je een overzicht houdt van de gerechten waar ze je midden in de nacht voor wakker kunnen maken of gerechten die je recent hebt ontdekt.
  • Nike+GPS: Deel met je vrienden de doelen die je jezelf stelt en je favoriete looproutes via apps als Nike+GPS, die op je Timeline te zien zijn elke keer als je je rondje begint en klaar bent.
  • The Guardian: Als je eenmaal The Guardian hebt toegevoegd aan je Timeline en ‘delen’ hebt aangezet, dan kun je artikelen delen die jij leest op jouw Timeline. Als je ervoor kiest een artikel niet te delen, kun je deze X’en van The Guardian, of verwijderen van je Timeline via je Acitivity Log.
  • Gogobot (reizen): Voeg Gogobot toe aan je Timeline om te kunnen praten over je beste vakanties en reizen en ideeën te verzamelen voor bestemmingen waar je nog heen wilt gaan. Bron

Met behulp van het activity log ben je zelf in staat om wat er gepubliceerd aan te passen:

Facebook activity log

Facebook Timeline nu al activeren

Kun je niet wachten om er mee aan de slag te gaan, via een door Techcrunch ontdekte work-around is het mogelijk om Facebook Timeline per direct te activeren. Let op, Timeline is nog in beta, dus nog niet volledig uit ontwikkelt.

1. Login Facebook , search op developers

2. Kies voor het eerste resultaat en je komt uit op https://developers.facebook.com/apps Enable developer mode door developer toegang te verlenen op je profiel.

3. Maak of edit een nieuwe app (afhankelijk of je al een developer profiel had) geef deze een mooie naam, doorloop de Captcha etc.

4. Als het goed is zie je nu een nieuwe app in de linkerzijde staan

5. Ga naar de Edit Open Graph in de app, creeer een test actie, bijvoorbeeld “Read” a “Book”Facebook Open Graph

6. Je komt in de configuratie pagina, verander de verleden tijd, past tense in “Las” en sla dit op.

Facebook open graph past tense

7. Wacht 3 minuten en ga naar je persoonlijke facebook pagina.

8. Je krijgt nu de mogelijkheid om Facebook Timeline te activeren. Deze melding verschijnt linksboven, in de notificatie box.

9. Je kunt nu aan de slag, let erop anderen zien nog niet jouw Timeline.

10. Mochten deze instructies voor jou niet werken, wellicht vindt je hier meer informatie of gebruikerservaringen.

 

Geef je waardering, door dit artikel te delen


__________________________________________________________________________________________________

Discussieer mee!

4 reacties op "Lifestreamen nieuw leven ingeblazen door Facebook Timeline"

Laat een reactie achter

/* Push Social to Analytics */