Roamler, geld verdienen met je Iphone door opdrachten uit te voeren

In de snel veranderende wereld van social media, gamification, location based services, mobile fotografie, brandactivation, reviewen en micro payments heeft Roamler een briljant concept weten te lanceren. Geld verdienen met je Iphone door opdrachten uit te voeren. Een uitgelezen kans voor merken om mensen actief met het merk aan de slag te laten gaan.

Wat is Roamler

Met Roamler op iPhone kun je geld kunt verdienen door opdrachten uit te voeren. De opdrachten ontvang je op basis van locatie en zijn gemakkelijk uitvoerbaar. Voor elke goed uitgevoerde opdracht verdien je een geldbedrag variërend van 2 tot 4 euro. Zo kun je gevraagd worden een foto te maken, een checklist in te vullen of een review te schrijven.

Straatinterviews ten behoeve van onderzoek. Dat moest toch anders kunnen? Zo kwamen Martijn en ik op het idee van een mobile workforce. Maar Roamler laat zich niet het hokje ‘onderzoek’ stoppen. De creatieve mogelijkheden zijn eindeloos. We staan overal voor open.

— Wiggert de Haan

Punten en badges

Naast het verdienen van geld draait Roamler om het verkrijgen van punten en badges. Door aan opdrachten mee te doen, vergroot je je status. Hoe hoger je status, des te uitdagender de opdrachten en hoe meer er kan worden verdiend.

Resultaten

De ontwikkelingen bij Roamler gaan hard en ze houden je graag op de hoogte!  Zo is het team de afgelopen weken uitgebreid naar 12 teamleden. En ze gaan nog meer groeien! Ook qua aandacht in de media kwamen ze niets te kort. Zo stond Roamler de afgelopen maand in het Parool en Bright Magazine en maakte we afgelopen week ons televisiedebuut in EditieNL. Er zijn inmiddels 3.157 Roamlers en er zijn tot nu toe al 28.542 opdrachten ingezonden en goedgekeurd!

Roamler haalt investering van half miljoen euro opDe startup Roamler heeft een kleine maand na lancering een investering van een half miljoen euro opgehaald. Hiermee neemt een private investeerder een minderheidsbelang binnen het bedrijf. Met dit bedrag wil Roamler de verdere uitrol van de mobile workforce in binnen- en buitenland versnellen.

Zakelijk toepassen, brand activation

Bij het uitzetten van een opdracht wordt er eerst overlegd over de inhoud van de opdracht en de gewenste output die de opdrachtgever zou willen ontvangen. Vervolgens zal het Roamler community support team aan de slag gaan om dit te vertalen in een concrete opdracht, met een bepaald aantal vragen en/of foto’s, en een bijbehorende prijs. Als de opdracht wordt bevestigd door de opdrachtgever wordt deze uitgezet (locatiegebonden of niet, afhankelijk van het soort opdracht) en worden de resultaten gepresenteerd in een online omgeving waar de opdrachtgever kan inloggen om de resultaten te bekijken. Hier is het mogelijk om de foto’s te exporteren, de resultaten naar een excel te exporteren en snel de laatste 10 inzendingen te bekijken.

Praktische opdrachten
Een opdracht om een foto te maken van de manier waarop een product in het schap ligt bijvoorbeeld. Of een controle op reclamedisplays die een bedrijf bij een winkel heeft afgeleverd. Door een foto van de opstelling te nemen en een paar vragen te beantwoorden over de positionering kunnen Roamlers tot acht euro verdienen.

Opdrachten over merkbeleving
Heineken, een van de eerste opdrachtgevers, liet Roamlers een biertje bestellen om de schuimkraag te fotograferen. Door het aankoopbedrag terug te storten op je Roamler-account nam Heineken de kosten voor zijn rekening. Bij dit type opdracht zijn de vragen steeds: hoe wordt het merk gebruikt, in welke omgeving en welke sfeer hoort hierbij?

Creatieve opdrachten
Dit zijn opdrachten waarbij Roamlers hun eigen creativiteit mogen inzetten. Tijdens het Lekker naar de boer-weekend in juni konden Roamlers onderzoeken wat de boer verkoopt. Het leverde mooie foto’s en verhalen op van mensen die langs diverse boerderijen waren geweest om deze opdracht uit te voeren. Een andere opdracht die veel mooie plaatjes opleverde, was de oproep van Roamler naar “Onbekend Mooi Nederland.”

Voorbeelden

Een collage met output voor de opdrachten van Amsterdam (namelijk het fietsenprobleem + mooie graffiti die mag blijven):

collage_Amsterdam

Een collage van verschillende posters in bushokjes:

collage_poster opdracht

Wil je steeds het laatste nieuws weten over roamler, kijk op onze blog of volg een van de Roamler medewerkers!

Kosten

Als opdrachtgever wordt er per ingezonden opdracht betaald, variërend van EUR 7,= tot EUR 14,= De prijs is afhankelijk van een aantal zaken; Het volume van locaties, aantal foto’s per opdracht en de complexiteit van de opdracht.  Er zijn 3 vormen van complexiteit:

 • EXPLORE: These assignments will be performed by the Roamlers OUTSIDE. Roamlers have to ‘explore’ an area, city or other outside place to perform your assigment.
 • COUCH: These assignments can be performed at home by the Roamlers.
 • SCOUT: These assigments are ‘location-based’ e.g. To be perfromed in a store or at another designated fixed place.

Run op Invites

Door alle aandacht in de media is het aantal verzoeken om een invite sterk gestegen. Er wordt zelfs zelfs geld voor wordt geboden. Iedere Roamler kan invites weggeven. Wanneer je in level 3 komt, krijg je een invite die je kunt weggeven. Met de nieuwe versie van Roamler (versie 1.1) hebben Roamlers met level 2 en hoger eveneens de mogelijkheid gegeven om invites uit te delen. Was je op 9 augustus level 2 of hoger? Dan kun je een aantal invites verdelen! Log hiervoor in op het dashboard op de website.

roamler invites op marktplaatsroamler biedingen op marktplaats

 

 

 

 

 

 

 

Alhoewel Roamler het best gaaf vind dat mensen (veel) geld over hebben voor invites, staan ze er niet achter. Ze raden je af om de invites te koop aan te bieden. Beter kan je een creatieve opdracht bedenken, of de invite geven aan iemand waarvan jij denkt dat het een enthousiaste Roamler kan worden!

Er is momenteel een actie, de actie #overalroamlers, waarmee invites te verdienen zijn.

Tijdelijk: 5 gratis invites via Lifestreamen.nl

Aanstaande zondag 11 september worden er 5 invites weggegeven per email aan mensen die voldoen aan beide voorwaarden:

 • In een enthousiast comment op dit blog aangeven waarom jij de invite verdient
 • Dit artikel Retweeten

RE-TWEET en win: invite voor #roamler; met iPhone geld verdienen door opdrachten uit te voeren, zie @lifestreamen http://bit.ly/roamlerinvite

Aangezien Roamler een sterke community wil, laat je enthousiasme blijken in je comment. Prijswinnaars krijgen een invite code via mail en worden in de comments bekend gemaakt.

 

 

Discussieer mee!

22 reacties op "Roamler, geld verdienen met je Iphone door opdrachten uit te voeren"

 • Bianca Eder says:

  Omdat ik net gelogen heb om een invite te krijgen. Ik zei dat ik geduldig zou wachten, maar ik ben helemaal niet geduldig. And I never lie.

  Nee hoor omdat ik het onwijs spannend en exciting vind en ik wil ook heel graag meedoen, opdrachten vervullen and get this Roamler Rage started! Ik zit hier helemaal te stuiteren en wil gewoon IN IN IN ,..!

 • @Monique_s says:

  Wow wat een gave start-up. Hier zou ik graag deel van uit maken. Daarom heb ik het bericht geretweet en schrijf ik deze comment.

  Ik zou graag een invite ontvangen om zelf te kunnen ervaren hoe Roamler is en om dit met mijn volgers te delen. Tevens is dit een leuke manier om je omgeving waar je je op dat moment bevindt te ontdekken.

  So I got my fingers crossed 🙂

 • Cheryl says:

  Ik Roamler
  Jij Roamlert
  Wij Roamleren
  Wij hebben Geroamlerd
  ……
  Zo gaat dat toch als iets een ‘begrip’ is geworden, dan maken we er net zo makkelijk een werkwoord van & aangezien Roamler goed op weg is een ‘begrip’ te worden in Nederland.
  En Roamler helemaal Hip&Happening is, volgend jaar waarschijnlijk in de Dike van Dale te vinden is en je er eigenlijk niet bijhoort als je niet meedoet aan de Roamler-Hype.
  Wil ik best wel zo’n invite 😉 (( Heel, heel, heel, heeeeeeeel graag zelfs :p ))

 • Paul van der Hurk says:

  Omdat Roamler gewoon de nieuwste hype is in social media land! Als je geen Roamler hebt, hoor je er eigenlijk niet bij 😉 DUS IK WIL HEEL GRAAG EEN ROAMLER INVITE!

  Dat refreshen de hele dag, smachtend op een nieuwe #roamler #invite actie is nu wel een beetje een dagtaak geworden!

  Na zoveel pogingen en acties en opdrachten om zo’n invite binnen te halen, moet het toch wel lukken nu??! 🙂

 • Chiel says:

  Wherever i may roam.. Rock & roll deze startup! Ik wil ook wel zo’n invite 🙂

 • @Lizaah21 says:

  Toen ik voor het eerst hoorde over Roamler zat ik gelijk op het puntje van mijn stoel! Wat een gaaf format! Je kunt jouw point of view delen met bedrijven en helpen hun producten te verbeteren op een leuke manier, en je kunt er nog geld mee verdienen ook! Vanaf dat moment heb ik aan ALLE actie’s meegedaan om een invite te krijgen, maar het is me tot nu toe helaas niet gelukt! Elk vrij moment van de dag kijk ik op internet of iemand weer een spannende actie voor een invite erop heeft gezet.

  Het lijkt me super om alle opdrachten uit te voeren, op pad te gaan, creatief bezig te zijn, en in contact te komen met andere Roamlers! Ik zal mijn uiterste best doen om de opdrachten zo goed/origineel mogelijk uit te voeren! Please let me be part of the ROAMLER FAMILY!

 • Tamara says:

  Omdat ik een moderne mama ben die ondanks ze heel druk is geniet van alles wat de wereld te bieden heeft. Kom op veel plaatsen.

 • Ik ben inmiddels 2 weken bezig en zit in level 2. Erg leuke game!!!!

 • Ida says:

  Zoals ik ergens anders heb geschreven( ik heb verkeerd gepost) denk ik gewoon aan niets anders meer. Waren het eerst”boomerangkaarten” waar ik stad en land voor af liep en die niet uit mijn hoofd gingen, nu denk ik de hele dag hoe krijg iik eindelijk die invite te pakken? Heb ook op mp gezocht maar
  aangezien de mensen daar al gigantische bedragen bieden is het denk ik nog stoerder om te kijkemn of ik xonder te betalen eenninvite kan bemachtigen. Ik bied alleen geen geld maar wel inzet en enthousiasme

 • Claudia says:

  Fantastisch hoe je door sociale media ontzettend bekend en populair kunt worden! En wat is er nou slimmer dan als bedrijf hier volledig op in te haken!?

  Ik zit vastgekleefd aan m’n iPhone, volg Facebook en Twitter op de voet , creatief en ben veel onderweg….ik zeg: de ideale Roamler kandidaat!

 • Simone Schaeks says:

  Ik wil hem heel graag winnen, ben al weken aan het meedoen aan de wedstrijden, maar iemand is me net een stapje voor… niet minder gegund natuurlijk 😉
  Dus ik sta vol ongeduld te wachten op een invite… *stuiter stuiter* zodat ik kan gaan mee doen met de opdrachten en er lekker over kan geen mee tweeten…

  Aangezien mijn Iphone en ik onafscheidelijk zijn moet dit helemaal goed komen 😉

 • Marc en casper says:

  Samen met mijn zoon van 7 op speurtocht en zo wat geld verzamelen om zijn spaarpot te vullen! Lijkt mij een erg leuke manier om het voor elkaar te krijgen. De jacht is geopend en staan te popelen om te beginnen! We missen alleen een invite..

 • Marc en Casper says:

  We zitten vandaag met spanning te wachten. M’n papa hoor…hoe laat worden de invites uitgedeeld?

 • Om 23.00 worden de invites uiterlijk verstuurd, iedereen geretweet?

  De winnaars zijn:
  – Chiel
  – Monique
  – Marc & Casper
  – Cheryl
  – Ida

  Heel veel plezier met Roamler!

 • Marc en Casper says:

  Jippie!!!!!!!! Er hebben een invite gewonnen!!! Eerste inzending iets roods…een glas rode wijn! Proost en deze was op jullie! Roamlering now…bedankt!!!!

 • ida says:

  wow, eindelijk, ik mag me aansluiten bij de roamlerfamilie. Heel hartelijk dank ik ga mijn stinkende best doen. Voor andere mensen die er net naast zitten . Hou vol uiteindelijk volgt de beloning!

 • Cheryl says:

  Helemaal blij met mijn Roamler Invite,
  Gelijk maar beginnen met Roamlen als een echte Roamler!
  Happy Roamling voor iedereen met een invite!!!
  En voor de rest: Don’t give up, your Roamler-time will come!!

 • Gert Jan Bos says:

  Omdat ik alles wil proberen wat met marketing en mobiel te manken heeft. Ook het delen van informatie is iets wat ik graag doe. De mooie combinatie die roamler bied lijkt mij een leuke uitdaging. Los van prive, wil ook weten of het zakelijk mijn belangstelling kan krijgen. Die invite wil ik dus wel heel graag ontvangen.

 • Gert Jan Bos says:

  Die reactie is dus nu een beetje laat zie ik…iemand nog een invite over? Dan maar zo 😉

 • wout says:

  Voor diegene die geen Roamler invite hebben, maar wel soortgelijke dienst willen gebruiken, eind november start Smartspotter: http://www.smartspotter.com/?refid=reeuc

 • […] reacties wout said Voor diegene die geen Roamler invite hebben, maar…wout said Ha @gjbos @besocialonline wist je dat er nu een ve…b.nijhoff said De eerste badge was […]

Laat een reactie achter

/* Push Social to Analytics */