Google Plus nu ook in Gmail en Google Contacts

Google bouwt gestaag aan het uitbouwen van zijn Google Plus netwerk. Deze week wordt de integratie tussen Google Plus, Gmail en Google contacts uitgerold. Door deze integratie van Google producten wordt het steeds aantrekkelijker om Google Plus te gaan gebruiken.De nieuwe functionaliteit wordt de komende weken uitgerold.

Vanuit Gmail mensen toevoegen aan Google Plus kringen

Gmail toevoegen aan kringen

Wanneer je een email opent, zie je aan de rechterzijde gerelateerde informatie van de afzender. Inmiddels is ook de knop “toevoegen aan kringen” daar aan toegevoegd.

 

 

 

Filteren op Google kringen binnen Gmail

google plus kringen gmailAan de linkerzijde is een menu toegevoegd aan Gmail. Dit menu zorgt ervoor dat het mogelijk is om een cirkel aan te klikken. Door een cirkel te kiezen, wordt alle email van die kring weergegeven in de inbox.

 

 

 

 

 

 

Automatisch synchroniseren van Google Contacts met Google Profiles

Google Plus in Google Contacten

Deze nieuwe functionaliteit klinkt en beetje eng. Dat is het ook. Veel mensen gebruiken Google Contacts als adresboek, online en op de GSM. Deze functionaliteit zorgt ervoor dat data uit Google Profiles wordt geupdated naar Google Contacts en dus naar de GSM. Google biedt echter geen keuze, even switchen naar een andere tool niet eenvoudig, dus maar eens kijken hoe dit werkt. In potentie erg handig, maar controle over je adresboek weggeven is en blijft eng.

 


Snel delen op Google Plus vanuit Gmail

Gmail delen op Google PlusFoto’s ontvangen in Gmail zijn éénvoudig te delen op Google Plus. Daarvoor is een kleine link “Delen” toegevoegd. Er verschijnt het standaard Google Plus scherm, waarbij je kunt kiezen met welke kringen je wilt delen.

 

Wacht! ga niet weg vóór je mening te delen

_______________________________________________

 

Discussieer mee!

2 reacties op "Google Plus nu ook in Gmail en Google Contacts"

Laat een reactie achter

/* Push Social to Analytics */