Lifestreamen.nl als eerste social media magazine beschikbaar in Google Currents

Google Currents (nieuwe Flipboard van Google) wordt in Amerika volop uitgerold. In Nederland is Google Currents nog niet gelanceerd. Toch worden de eerste voorbereidingen door Nederlandse uitgevers getroffen. Om te beoordelen hoe moeilijk of makkelijk het aanmaken van een magazine is, is lifestreamen opgenomen in de Google Currents store als eerste Social Media Magazine.

Google Currents een magazine style newsreader

Google Currents wordt wel het antwoord van Google op applicaties als Flipboard genoemd. Een magazine style newsreader.

Een eigen Google Currents magazine maken?

In Amerika zijn al zo’n 150 publishers met volledige content beschikbaar in Google Currents. Google biedt andere uitgevers ook eenvoudig de mogelijkheid om een magazine aan te maken. Dit zijn de stappen die zijn doorlopen voor Lifestreamen:

 1. Open Google Currents voor Publishers
 2. Zorg voor een RSS feed van je content. In mijn geval heb ik in WordPress de RSS feed instellingen op “volledig artikel delen” gezet.Feedburner
 3. In mijn bestaande Feedburner feed (knop rechtsboven) aangegeven dat er maximaal 20 artikelen met 400 tekens worden gedeeld (in verband laadtijd). Doe je dit niet, dan wordt iedere keer al je content op 1 pagina ingeladen zodra iemand je RSS feed wil volgen.
 4. In Feedburner een nieuwe feed aangemaakt, met daarin wel alle feeds, volledig weergegeven.
 5. Deze feed ingeladen in Google Currents voor Publishers
 6. Vervolgens doorloop je de stappen binnen Google Currents (Naamgeving, bronnen, aanmaken van stylesheets, indelingen, artikelen aanpassen en deleten, )
 7. Het distribueren kan beginnen. Google Currents biedt diverse mogelijkheden aan om je als content eigenaar te identificeren.
 8. Het magazine is binnen een uur beschikbaar.

Nu al gebruik maken van Google Currents, het kan

Uiteraard is met een omweg Google Currents wel te installeren op je Iphone of Android device. Voor iOS maak je in 5 minuten een US iTunes account. Voor Android zoek je met behulp van Google naar het installatie bestand (Google Currents APK) en sta je het toe dat er installatie bestanden van een onbekende bron (buiten de market) geïnstalleerd mogen worden.

Lifestreamen als Social Media Magazine beschikbaar

Inmiddels staat Lifestreamen in het Google Currents aanbod. De trouwe lezers van dit blog zullen geen nieuwe content lezen. Wel zijn alle 100+ artikelen offline beschikbaar in het magazine in een Google Currents opmaak.

Subscribers verkrijgen voor je Google Currents magazine

Momenteel wordt het adverteren voor je eigen magazine op andere media niet ondersteund door Google met widgets. Je zult dus moeten scoren op naamsbekendheid, of door de keuze van juiste keywords. Ranking vindt plaats op basis van het aantal subscribers. Het Lifestreamen magazine kun je in ieder geval vinden door in Google Currents App te zoeken op Keywords als: “Lifestreamen nl Dutch Social media magazine Nederland”.

Succes meten van je Google Currents Magazine

Vooralsnog zijn er een aantal mogelijkheden om je succes te meten:

 • Het tellen van het aantal subscribers (zowel van het magazine, als aantal subscribers op de speciaal aangemaakte RSS Feed)
 • Google currents biedt de mogelijkheid om Google Analytics te integreren. Dit door de UA account code in te voeren. Op moment van schrijven is het aantal subscribers nog te laag om iets te zeggen over de resultaten in Google Analytics
 • Opt-In mailadressen vergaren optie aanzetten binnen Google Currents, deze zijn via de interface te downloaden

Wacht! ga niet weg vóór je mening te delen

_______________________________________________

Discussieer mee!

2 reacties op "Lifestreamen.nl als eerste social media magazine beschikbaar in Google Currents"

Laat een reactie achter

/* Push Social to Analytics */