[Tooltip] Zeven handige social adress books

Na het lezen van het artikel van HJ van der Klis over Social Adress books wordt het tijd om mijn draft artikelen over dit soort tools te bundelen en publiceren. Social Adress books kenmerken zich door diverse (online) adresboeken te combineren en contacten te bundelen en updates weer te geven.

In deze tooltip vind je 7 verschillende social media adress boeken die meerdere online adresboek samenvoegen.

Ming.ly

Mingly bestaat pas sinds enkele maanden en is de afgelopen week zeer veel geraadpleegd door mij.  Met een Firefox en Chrome plugin wordt binnen Gmail een feed weergegeven met updates van mijn contactpersonen. Niet de berichten, tweets of facebook wall posts, maar status updates als nieuwe baan, verjaardag, relatie switch en verhuizingen.

ming.ly

Vanuit de plugin kun je direct reageren via twitter, facebook, linkedin of mail op een statusupdate. De perfecte personal CRM tool. Hieronder een screenshot van de website.

Mingly web version

Xobni for Gmail & Mobile

Xobni is het omgekeerde woord van Inbox en is gestart als plugin voor Outlook enkele jaren geleden. Inmiddels is Xobni Smartr Contacts uitgegroeid tot een goed alternatief voor je adresboek op de telefoon of binnen je gmail. Aan de hand van e-mailverleden en informatie vanaf LinkedIn, Facebook en Twitter, wordt een uitgebreide adreslijst samengesteld.

xobni

Gist

GIST.com biedt de ook de mogelijkheid om diverse accounts samen te voegen in Gist. Daarbij is het mogelijk om ook alle updates van die persoon in te zien op diverse social netwerken.  Deze tool is een beetje intelligent, maar je moet zelf ook nog e.e.a. handmatig matchen. Op Lifestreamen is Gist eerder besproken.

Plaxo

Mingly ontdubbelt spontaan, zij het niet bij geheel foutloos, maar laat dan de dubbelen gewoon staan in tegenstelling tot Gist. Mingly heeft birthday reminders met directe mailmogelijkheid. Plaxo heeft tweewegsynchronisatie tussen verschillende adresboeken, zoals Outlook, Gmail, Windows Mail, etc., ontdubbeling, e-cards en allerhande mobiele apps. Plaxo mist de social networking integratie, maar biedt bovenop de synchronisatie ook export van de contactpersonen en backup/restore van je adresboek. Plaxo heeft als adresboekbeheerder ongeëvenaarde kracht.

Rapportive

Met Rapportive is het mogelijk om binnen Gmail in Firefox en Chrome ook meer informatie over je contactpersoon weer te geven. Niet helemaal een social adress boek, maar wel erg handig voor Gmail gebruikers. LinkedIN heeft Rapportive onlangs overgenomen voor enkele miljoenen.

Open Xchange

Open Exchange biedt de mogelijkheid om anoniem gebruikt te maken van diverse adresboeken. Dit is tevens een handige tool om adresboeken te im- en exporteren vanuit LinkedIn en Facebook. Open Exchange is overigens niet gratis.

Open Exchange

Vodafone 360 en/of Friendbinder

Vodafone 360 heeft ook de potentie om een mooie social CRM tool te kunnen worden, maar daar worden de gegevens van diverse netwerken niet gemerged. Wat dat betreft lijkt Vodafone 360 erg op Friendbinder. Friendbinder bundelt iets meer maar laat meer de berichtenstroom van je contacten chronologisch zien.

Update: Vodafone heeft aangekondigd te stoppen met Vodafone 360

Zelf aan de slag:

Ondanks al deze mooie tools, ben ik niet overgestapt op één social adresboek. Met stip binnen in mijn Gmail omgeving is Ming.ly. Ideale aanvulling.
Persoonlijk houdt ik mijn contacten bij in Gmail Contacts als primaire adresboek. Gmail Contacts is de voedingsbron voor mijn GSM en adresboek op de Mac. Met de toevoeging van Google Plus kringen wordt groeperen beter. Met de Facebook app op de Iphone zorg ik ervoor dat visuals van contactpersonen worden toegevoegd. Bij de start van mijn adresboek heb ik een export uit LinkedIn gemaakt en verjaardagen uit Hyves (jaja) gehaald. De overige informatie houdt ik deels met de hand bij geholpen door een aantal van bovengenoemde tools.

Wacht! ga niet weg vóór je mening te delen

Hoe houd jij je social CRM op orde, deel hieronder jouw aanpak.

_______________________________________________

 

 

Discussieer mee!

4 reacties op "[Tooltip] Zeven handige social adress books"

Laat een reactie achter

/* Push Social to Analytics */