Mobiel bankieren app Triodos met info over kredietklanten

Afgelopen periode mocht ik meewerken aan de nieuwe mobiel bankieren app van Triodos Bank. Een mooi project dat ik graag deel met mijn lezers.

Gebruik mobiel bankieren verdubbeld

Rabobank mobiel bankieren van strategie naar massal gebruik

Uit recent onderzoek van NOS blijkt dat Nederlanders steeds vaker gebruik maken van mobiele apps om hun bankzaken te regelen. Het gebruik ervan zou het afgelopen jaar verdubbeld zijn. Ook klanten van Triodos Bank hebben er met de nieuwe app nu een extra mogelijkheid bij gekregen om eenvoudiger te bankieren.

 

Transparantie in bankieren is laten zien wie je financiert

Mijn geld gaat goed

Een bank is in essentie een ‘eenvoudig ding’ die ondernemers financiert met de tegoeden van spaarders. Alleen hebben wij banken het in de loop der tijd onnodig ingewikkeld gemaakt. Daardoor is de relatie tussen geld en wat je ermee in gang zet, volkomen uit beeld geraakt. Door weer te laten zien wat er precies met het geld van spaarders en beleggers gebeurt, geef je mensen een concreet handelingsperspectief – en kunnen ze veel beter gefundeerd kiezen voor een bank die bij hen past.
— Hans de Wolff, directeur retail banking

Transparantie doorvertalen naar een mobiele app

Triodos Bank introduceert als eerste bank ter wereld een app voor mobiel bankieren die tegelijkertijd laat zien welke ondernemers en initiatieven de bank in de directe omgeving van de gebruiker financiert. De app bevat een Google Map met markers. Als je klikt op een marker, verschijnt er een pop-up met een foto en korte omschrijving van desbetreffende kredietklant. Op deze manier kunnen rekeninghouders zich eenvoudig een beeld vormen van wat er met hun aan de bank toevertrouwde geld gebeurt. De app is een belangrijke volgende stap in het transparant communiceren over alle activiteiten van de bank.

Kenmerken van de mobiel bankieren app:

Transparantie: Zien hoe jouw (spaar / beleggingsgeld gebruikt wordt)
Inzage in: Volledig productaanbod: Sparen, Deposito (opgebouwde waarde)BetalenBeleggen (opgebouwde waarde)
Doelgroep: Particuliere en zakelijke Triodos Bank klant
Inloggen: D.m.v. 5 cijferige pin
Ondersteuning: Android 2,2 en iOS 5,0 en hoger
Registreren: 2 opties, via username & password of via token
Adresboek: Gelijk aan Internetbankieren adresboek
Design: Landscape functie voor Tablets en Android devices (uitgezonderd Iphone). Retina compatible
Techniek: Hybride (Native en HTML5)
Overboeken: Onbeperkt van en naar Triodos Bank spaarrekeningenMax 750 EUR per dag zonder tokenMax 50.000 EUR per dag
Switchen tussen apps: Ja, max 5 minuten (handig om rekening gegevens te copy pasten uit mail / sms)
Bij/ afschrijvingen inzien: Onbeperkt (tot startdatum van rekening)
IBAN/Bic: Zowel bij overboeken en binnen het adresboek
Beveiliging: 3 maal onjuiste 5 cijferige pin is opnieuw registreren3 maal onjuiste responsecode bij bedragen > 750 is blokkerenToestel kwijt; 24/7 via Internet bankieren de mogelijkheid om Mobiel Bankieren te blokkeren, telefonisch op kantoortijden.


Customizen van de rekeningen:

Rekeningoverzicht

In de internetbankieren omgeving van Triodos Bank zitten behoorlijk wat features, één daarvan is de naamgeving van rekeningnummers. Deze kun je wijzigen en dat zie je direct terug in de mobiele app. Daarnaast is het mogelijk om Foto’s toe te voegen aan rekeningen (alleen op iOS).

 

24 weken om de app te realiseren

Triodos bank heeft de app aan de hand van de scrummethode in eigen huis ontwikkeld. Daarbij wordt gewerkt in multidisciplinaire teams die telkens in korte iteraties met vaste lengte werkende software opleveren. Inclusief vormgeving (Angi Studio) en testen kon de app in slechts 24 weken worden opgeleverd.

Enkele screenshots

bij-af-triodos bank

 

 

 

 

 

 

 

Wacht! Ga niet weg voor je je mening gedeelt hebt!

Downloaden van de apps kan via Itunes of de Play store van Google. Meer informatie over Triodos mobiel bankieren vind je op de website.

Discussieer mee!

Geen reacties op "Mobiel bankieren app Triodos met info over kredietklanten"

Er zijn nog geen reacties op deze post, laat nu een reactie achter.

Laat een reactie achter

/* Push Social to Analytics */